CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, October 27, 2009

*MaDah BeRheLaH*

dengarkanlah.........................

engkau hadir disaat aku memerlukan
penawar duka lara setelah sekian lama
hidupku kesepian,
kubalutlah lukaku dengan harum kasihmu
terima kasih ku ucapkan
senyumanmu sering ku terbayang
terlepas rinduku bila terdengar suaramu
terasa bagaikan kau ada disisi
dimana saja ku berada
ku berdoa pada tuhan
semoga persahabatan ini kekal untuk selamanya
berdetar nafas di dada bila terpandang wajahmu
terpaku seketika bila memandang lirikan matamu
terkesima bagaikan di awangan bila terdengar kata yang dilafazkan
jnganlah kau pergi dari ku
andai kau pergi
hilanglah arahku

*KucH2 hOTA hAI*



Filem "Kuch-kuch hota hai" merupakan filem hindustan pertama arahan karan johar yang pernah menjadi kegilaan aku dlu..10x tgk filem ni pn xbosan.aku da xbape igt jalan cite ni tapi hero dia tetap mcm dlu..hensem la beb...hehehe.Tapi skg aku da xlayan cite hindustan ni..aku pn xtau nape..maybe dlu pengaruh dr kengkawan aku kot.

Monday, October 26, 2009

*MuSiM MenGaWaN*

*SeLaMat BerBahagia Umi & SyaM*

*SeLaMaT peNgaNtiN BaRU-Mai*
*HaRi BaHaGia RoSLeHa*
*weddiNg - zURa*

PaPaDoM eNjOy...

Movie "Papadom" ni enjoy gak..aku br pas tgk mgu lepas...kat jusco tebrau. Bukan Senang aku nk tgk cite melayu kat wayang...hehehe. ni pn sebab ai (jiran sebelah kat ofis) yg bg sapot suh tgk cite melayu. Bagi sesiapa yang xtgk lagi tu cepat2 la tgk..filem arahan afdlin shauki memg besh..mantap..ngetop...terbbaikk!!!(curi ayat hamster). if betoi la kalo ada ayah mcm "pakcik saadom ni"..aku tabik spring ler...melatun..latun...ayah yg sanggup jd bodyguard anak sendiri...baguih2..Pas aku tgk cite ni ..aku trus ngidam nk mkn papadom..kalo boley nk sebijik sama dlm filem ni..nmpk mcm sedap jer kan...nyum2..pe2 pn korang tgk la..kalo bukan kite support filem melayu...sape lagi kan..:)peace!!

SePiNtaS LaLU mENgENAi - KurSus iNDukSi 05-15 Oct 2009


Salam kengkawan semo!!! b4 aku p induksi aku da set kat mind aku yg induksi boring..xbest..semo yg negatif..tp bile da pegi..br aku tau betapa bestnyer g induksi..hehe..jumpe kengkawan 1 malaysia tu..xdela enjoy sgt..coz bizi siapkn assgmnt. hopefully persahabatan ini kekal hingga akhir hayat..."jauh di mata dekat di ati" lebih kurang sama tolak darab dengan uitm di atiku la..kat bawah ni aku upload khas tuk tatapan kawan2 aku...yg xde dlm pic tu jgn la kecik ati plak..hehehe..




*wIF aZie -After ExaM inDuksi*


*SeCeBis uCaPan Ari RaYa dR GrOuP WaWaSaN*



*MaLaM WaRna-WaRnI ARi Raya*



* MaNdi TePuNg*



*sEmaNgaT sUkaNEka*



"MaJuLa sUkaN UnTuK UiTm"



*JuaL2...LeLoNg2...*


*beLi ketUpaT freE KaD RaYa..*


* DiScUsSiOn GrOuP..*


*tEnGah CaRi Idea TuK SiaPkaN AsSiGmNT ..*



*KuMpuLaNg laPaNg (versi Ganu)hehehe..*


*NyuM2..JemPut keNGkaWan tENgOk MaKe SaTe..*

Wednesday, September 30, 2009

Hidup ku xseceria dulu..

Hidupku pas raya ni da xseceria dulu...Maybe sebb cuti raya lame sgt kot..tp x jugak..baru2 ni kawan aku satu ofis berhenti coz dapat twrn keje baru area jb jugak..aku da anggap cam adik aku..dia nmpk lembut tp ati dia keras cam batu..aku doakan dia dapat sesuaikan diri d tempt baru..pesanan tuk dia..."ko kalo kena buli jgn lupe ko buli balik"..Fasal kawan aku yg sorang lagi..cume aku boley ckp bulan n matahari rindukan dia..miss u so much!!!!

Wednesday, September 16, 2009

UCaPaN HaRi RaYa

video

Hye..SelaMat HaRi RaYa!!! ....ActLy..VideO kAt Atas Nie hasil Keje SpOntaN Aku MaSa ShOOtiNg HaRi RaYa Di PejaBaT PeNtadBiRan UiTM miNggU lePas...sO aKu HaRap kOraNg EnJoy dgn VideO ni..JusT 4 JOke DoNt TaKe sErIoUs K...sMiLe:)

Tuesday, September 15, 2009

Secebis Kenangan Syawal 2008

Famili En. Arepin..Cucu En. Kartubi..Cicit En. Darman

Syawal tahun 2008, paling bermakna dalam hidup aku. Hari raya pertama kita owg da berkumpul beramai2 untuk memohon maaf antara satu sama lain. Bermula dengan senyuman..tangisan..dan berakhir dengan gelak tawa..Sungguh meriah sangat.Walaupun aku da xdpt duit raya. Tapi aku rase aku epi dapat bg duit raya..maklum la tahun pertama aku bekerja..Baju raya pun aku da beli pakai duit sendiri..terbaikk.
Famili aku ada 6 owg adik beradik..Aku anak ke 5 dari 6..aku anak perempuan last. Anak sedara setakat ni la seramai 5 owg... 3 wedok (perempuan) dan 2 lanang (lelaki)..Aku biasanya kalo raya balik Batu Pahat & Kluang jer.. (kampg owg jawa)..rumah makcik2 aku..Atok aku da xde...cume yang ada atok tiri (nenek) tu pun da xrapat mcm dulu..iyala dia pn da dok uma anak2 kandung sendiri.tapi kita owg xkan lupe jasa atok tiri (nenek) aku coz jaga arwah atok aku dlu. Jasamu dikenang atok...
Syawal tahun 2009..raya tahun ni turn akak n abg2 aku beraya uma mertua masing2. Emm..tinggalla yang bujang2 kat uma. Aku, abang n adik aku...persiapan raya aku tahun ni pun aku kena wat sendiri tanpa assistant..tu yg kena amek cuti awal2 lagi...




Gambar ni aku snap di pagi raya tahun lepas..ni la anak sedara aku..yang baju biru dan merah tu anak akak aku. Nama dia "Khairun Anisa @ Along & Khairun Naziha @ Angah". Yang belakang sekali anak abang sulong aku..paling manja n nakal.."Nurul Ain @ Adik"...Dia owg ber3 ni la assistant aku..iyala sape lagi nk tolg aku mengemas uma, basuh pinggan, lap tingkap., mop lantai, pasang langsir, kusyen n byk lagi la...xckp tangan n kaki la kalo acik dia wat sorang2.. ni bukan kes buli tau tapi salah satu cara mengajar dia owg menghargai masa...daripda dia owg dok lepak tgk kartun..better tolg acik dia mengemas..tu kan salah satu amalan yang baik..xpe2 upah acik bagi duit raya k....

Monday, September 14, 2009

Hanya 30 Hari Setahun...


Salam Ramadhan


Renung2 kan...dan selamat beramal..

Special 4 Hamster!!


Aidilfitri datang menjelma
Di Bulan Syawal kita menerima
Dengan Hati dan tangan terbuka
Semoga diberkati oleh yang Esa...


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN
buat semua warga kampus uitm...kawan2..serta famili tercinta..

Tuesday, September 1, 2009

Tips penting BGN SAHUR



Tips utk mereka yang liat bangun sahur..
Sekiranya anda mempunyai adik beradik yang begitu liat tuk bgn sahur..atau diri anda sendiri ???..di sini saya ada tips tuk mereka yang liat nk bgn sahur..
1)Menggoyangkan anggota badan..stat dari kepala..muka..tangan..perut..babat..sampi la ke ujung kaki...
2)Membuat jeritan yang paling kuat..sekuat jeritan amy search..time ni la nk testing suara..
3)Stand by air 1 baldi..if xcukup 1 kolah pun ok gak..yang penting mudah tuk anda membuat senaman tangan supaya dapat membuat balingan yang begitu tepat ke anggota badan si mangsa.
4)Lastly..if xbgn jugak..pe kata kite try wat mcm pic kat atas ni..maybe cara ni xbegitu kejam..digalakkan umat islam untuk mempraktikkan kepada mereka2 yang begitu liat tuk bgn sahur..Selamat mencuba!!!!



Jeritan MERDEKA!!



Ku harap masih belum terlambat lagi ku ukirkan ucapan selamat menyambut kemerdekaan ke 52 kepada semua warganegara malaysia..xkire yang berada di planet mane pn yang penting kite rakyat malaysia.Tema tahun ni..."1 MALAYSIA....RAKYAT DIDAHULUKAN..PENCAPAIAN DIUTAMAKAN.."


Milik siapakah bunga ini...alkisahnya sush gak nk cr bunga raya ni..1 jb pusing baru jumpe...ni semo semata2 tuk perbarisan kat stadium larkin..ishh..kalo kat kampung senang la nk dapat petik jer depan rumah. Pic satu lagi tu nk cite cikit pasal kengkawan yang jeles coz xdpt bergambar...buktinya tgk jer la ina tu geram sangat sampai nk angkat papan tanda uitm...muka dia plak nmpk sgt dia tgh emo..hehehe.. ija bertuah coz dia baru jer dilantik sebagai jurukamera hp ku..Ika plak tgh berlatih kawad kaki..manakala jue plak model bendera malaysia tuk tahun ini..tahniah kat kawan2 ku semo..bulan puasa ni xle nk mara2..tuhan xsuke tau...tp i suke...smile..:)

Sunday, August 16, 2009

Kursus Pemantapan Staf 2009

GROUP AL-RAIZ...(BOS/PEMIMPIN)
Time: 5.15 p.m....Stat sukaneka..pd awalnya nk wat sukaneka kat tepi pantai..tp ujan lebat so terpkse kita owg berlari2 anak ke dewan ..

Time lunch : 11.60 a.m ..date:8/08/2009...Makan sambil2 melaram..


Time ni kite owg da gerak balik jb...Memg penat giler tp muke cool beb....




Thursday, July 30, 2009

Hadiah dari hamster


HAMSTER tq a lot..xsgka ingt gak besday ku..ni la hadiah 1st ku dapat ms besday ku 21st june 2009..bear yg comel lagi cute + montel..kenala dengan owgnyer..he2..ku namakn bear ni "BULAN"..tq 4 being my frenz..:)

Tuesday, July 28, 2009

Selamat Hari Jadi!!!!

Date: 10 July 2009, Friday..... Hepi Besday!!!!!!!! (opss..opocot).hehe:) Firstly..want 2 say TQ so much to Pn. Fasha, Pn.Yulie, Kak Areeda, Kak Hajar, Aizuddin, Samsul, En.Syam, Ahmad Nazrul n sape2 la yg terlibat coz sponsor cake 4 my besday..ni cake bukan tuk ku sorang tau tp kena share ber4. Pe2 pn u all memg berjaya wat suprise..Nk wish gak epi belated kat Kak Fiza, Daus@Jamal, n xlupe En. Noin...(epi Belated !!!) Xsgka da bertambah muda u all..

TQ to my beloved frenz..walaupn kecil tapi bernilai tuk ku..
Cute sgt bear tu sm la mcm tuan yg bagi ni. Kalo bunga baca gerenti dia kembang kuncup. Kreatif la kawan ku sorang ni. Ku pn xterpk nk wat mcm ni. Nak gak scan kat pala dia. mane la tau dia ada idea lain yg lebih kreatif . Bunga ckp kalo nk bg owg kena wat cantik2..baru la nmpk ikhlas. Iyola cik bunga.betoi la tu..huhuhu.

Monday, July 27, 2009

Hanya Tinggal Kenangan...

Kawan umpama permata yang bersinar


Setiap orang memerlukan kawan..aku pn xterkecuali...kawan ni ada byk jenis..ada kawan memg ikhls la nk kawan..ada kawan..tu saje nk amek kesempatan ..nasib baik la aku dapat kawan yg sush senang sntiasa disisi..ala2.."kawan dihatiku"...kawan2 aku kat ofis semuanya sporting..le layan la..hopefully..persahabatan ini kekal hingga akhir hayat...

Sunday, July 26, 2009

Ramadhan bakal menjelma




bulan pose bakal menjelma x lame lagi...bagi sesiapa yg xganti pose lagi tu cepat2 la ganti..bulan rejab da berganti shaaban ni nk BERTUKAR plak ke Ramadhan..Bulan mulia yg dinanti2kan setiap umat islam...Time ni la setan menyamar jd manusia..hehehe...

Kerja untuk dua pinggan nasi


Bulan ini genap ku kerja setahun di UiTM..Pelbagai liku-liku kehidupan telah ku lalui..Ku rase diriku belum cukup mampu untuk menempuh dugaan yang akan dtg..walaupun begitu..ku redha dugaan yang mendatang...kerna ku tahu setiap dugaan pasti ada hikmahnya...Ape2 pn ku berdoa semoga tuhan permudahkan perjalanan hidupku ini..amin..