CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, September 30, 2009

Hidup ku xseceria dulu..

Hidupku pas raya ni da xseceria dulu...Maybe sebb cuti raya lame sgt kot..tp x jugak..baru2 ni kawan aku satu ofis berhenti coz dapat twrn keje baru area jb jugak..aku da anggap cam adik aku..dia nmpk lembut tp ati dia keras cam batu..aku doakan dia dapat sesuaikan diri d tempt baru..pesanan tuk dia..."ko kalo kena buli jgn lupe ko buli balik"..Fasal kawan aku yg sorang lagi..cume aku boley ckp bulan n matahari rindukan dia..miss u so much!!!!

Wednesday, September 16, 2009

UCaPaN HaRi RaYa

video

Hye..SelaMat HaRi RaYa!!! ....ActLy..VideO kAt Atas Nie hasil Keje SpOntaN Aku MaSa ShOOtiNg HaRi RaYa Di PejaBaT PeNtadBiRan UiTM miNggU lePas...sO aKu HaRap kOraNg EnJoy dgn VideO ni..JusT 4 JOke DoNt TaKe sErIoUs K...sMiLe:)

Tuesday, September 15, 2009

Secebis Kenangan Syawal 2008

Famili En. Arepin..Cucu En. Kartubi..Cicit En. Darman

Syawal tahun 2008, paling bermakna dalam hidup aku. Hari raya pertama kita owg da berkumpul beramai2 untuk memohon maaf antara satu sama lain. Bermula dengan senyuman..tangisan..dan berakhir dengan gelak tawa..Sungguh meriah sangat.Walaupun aku da xdpt duit raya. Tapi aku rase aku epi dapat bg duit raya..maklum la tahun pertama aku bekerja..Baju raya pun aku da beli pakai duit sendiri..terbaikk.
Famili aku ada 6 owg adik beradik..Aku anak ke 5 dari 6..aku anak perempuan last. Anak sedara setakat ni la seramai 5 owg... 3 wedok (perempuan) dan 2 lanang (lelaki)..Aku biasanya kalo raya balik Batu Pahat & Kluang jer.. (kampg owg jawa)..rumah makcik2 aku..Atok aku da xde...cume yang ada atok tiri (nenek) tu pun da xrapat mcm dulu..iyala dia pn da dok uma anak2 kandung sendiri.tapi kita owg xkan lupe jasa atok tiri (nenek) aku coz jaga arwah atok aku dlu. Jasamu dikenang atok...
Syawal tahun 2009..raya tahun ni turn akak n abg2 aku beraya uma mertua masing2. Emm..tinggalla yang bujang2 kat uma. Aku, abang n adik aku...persiapan raya aku tahun ni pun aku kena wat sendiri tanpa assistant..tu yg kena amek cuti awal2 lagi...




Gambar ni aku snap di pagi raya tahun lepas..ni la anak sedara aku..yang baju biru dan merah tu anak akak aku. Nama dia "Khairun Anisa @ Along & Khairun Naziha @ Angah". Yang belakang sekali anak abang sulong aku..paling manja n nakal.."Nurul Ain @ Adik"...Dia owg ber3 ni la assistant aku..iyala sape lagi nk tolg aku mengemas uma, basuh pinggan, lap tingkap., mop lantai, pasang langsir, kusyen n byk lagi la...xckp tangan n kaki la kalo acik dia wat sorang2.. ni bukan kes buli tau tapi salah satu cara mengajar dia owg menghargai masa...daripda dia owg dok lepak tgk kartun..better tolg acik dia mengemas..tu kan salah satu amalan yang baik..xpe2 upah acik bagi duit raya k....

Monday, September 14, 2009

Hanya 30 Hari Setahun...


Salam Ramadhan


Renung2 kan...dan selamat beramal..

Special 4 Hamster!!


Aidilfitri datang menjelma
Di Bulan Syawal kita menerima
Dengan Hati dan tangan terbuka
Semoga diberkati oleh yang Esa...


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN
buat semua warga kampus uitm...kawan2..serta famili tercinta..

Tuesday, September 1, 2009

Tips penting BGN SAHUR



Tips utk mereka yang liat bangun sahur..
Sekiranya anda mempunyai adik beradik yang begitu liat tuk bgn sahur..atau diri anda sendiri ???..di sini saya ada tips tuk mereka yang liat nk bgn sahur..
1)Menggoyangkan anggota badan..stat dari kepala..muka..tangan..perut..babat..sampi la ke ujung kaki...
2)Membuat jeritan yang paling kuat..sekuat jeritan amy search..time ni la nk testing suara..
3)Stand by air 1 baldi..if xcukup 1 kolah pun ok gak..yang penting mudah tuk anda membuat senaman tangan supaya dapat membuat balingan yang begitu tepat ke anggota badan si mangsa.
4)Lastly..if xbgn jugak..pe kata kite try wat mcm pic kat atas ni..maybe cara ni xbegitu kejam..digalakkan umat islam untuk mempraktikkan kepada mereka2 yang begitu liat tuk bgn sahur..Selamat mencuba!!!!



Jeritan MERDEKA!!



Ku harap masih belum terlambat lagi ku ukirkan ucapan selamat menyambut kemerdekaan ke 52 kepada semua warganegara malaysia..xkire yang berada di planet mane pn yang penting kite rakyat malaysia.Tema tahun ni..."1 MALAYSIA....RAKYAT DIDAHULUKAN..PENCAPAIAN DIUTAMAKAN.."


Milik siapakah bunga ini...alkisahnya sush gak nk cr bunga raya ni..1 jb pusing baru jumpe...ni semo semata2 tuk perbarisan kat stadium larkin..ishh..kalo kat kampung senang la nk dapat petik jer depan rumah. Pic satu lagi tu nk cite cikit pasal kengkawan yang jeles coz xdpt bergambar...buktinya tgk jer la ina tu geram sangat sampai nk angkat papan tanda uitm...muka dia plak nmpk sgt dia tgh emo..hehehe.. ija bertuah coz dia baru jer dilantik sebagai jurukamera hp ku..Ika plak tgh berlatih kawad kaki..manakala jue plak model bendera malaysia tuk tahun ini..tahniah kat kawan2 ku semo..bulan puasa ni xle nk mara2..tuhan xsuke tau...tp i suke...smile..:)